1. Home
  2. Kennisbank
  3. Aan- en Verkoopproces
  4. Belangrijke Informatie over het Sluiten van een Vastgoeddeal

Belangrijke Informatie over het Sluiten van een Vastgoeddeal

Bij het voorstel van de deal zijn er een aantal zaken die je in overweging moet nemen:

De Fair Market Value (FMV)

De prijs waarvoor het asset op de open markt verkocht zou kunnen worden. De FMV is vaak gebaseerd op de locatie, de grootte en kenmerken van het onroerend goed, de staat waarin het pand verkeert, vergelijkbare verkoopprijzen en de economische omstandigheden. Zorg dat je het eens wordt over een eerlijke en reële prijs.

De overdrachtsbelasting

Overdrachtsbelasting wordt in Wales Land Transaction Tax (LTT) en in Engeland Stamp Duty Land Tax (SDLT) genoemd. Het bedrag dat je betaalt, is afhankelijk van de volgende factoren: wanneer het eigendom is aangekocht, hoeveel ervoor is betaald, of je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming of vrijstelling, wat je nationaliteit is en of het je eerste of een volgende woning is. Gebruik de een van de rekentools om te berekenen hoeveel belasting je betaalt.

Multi Dwelling Relief (MDR)

Je komt hiervoor in aanmerking wanneer je investeert in het VK en je meerdere woningen op één terrein bezit. Dit belastingvoordeel stelt je in staat om bepaalde belastingen te verminderen door de meerdere woningen als één geheel te beschouwen in plaats van los van elkaar. Het doel van Multi Dwelling Relief (MDR) is om de ontwikkeling van meergezinswoningen te stimuleren en efficiënt ruimtegebruik te bevorderen. Dit is vooral van belang in grote steden waar er veel behoefte is aan woningen. Hoewel MDR oorspronkelijk bedoeld was voor nieuwbouwontwikkelingen, is het belangrijk om te weten dat dit belastingvoordeel ook van toepassing kan zijn op bestaande bouwprojecten.

Door te profiteren van het belastingvoordeel kunnen investeerders mogelijk hun belastingverplichtingen verlagen en hun rendement op investeringen vergroten. Bereken hier hoeveel je zou kunnen besparen met Multi Dwelling Relief.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Wil jij meer informatie over investeren in Brits vastgoed?

Neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de kansen die voor het oprapen liggen in de Britse vastgoedmarkt!
Contact

Kun je niet vinden waar je naar zoekt?

Neem ook een kijkje op de blogpagina van Securin! Hier staan meer dan 50 vastgoed gerelateerde blogs die misschien antwoord geven op jouw vraagstuk.
Bekijk blogposts